DE PODCAST

In deze podcast-serie gaan wij voor jou op pad om, gewapend met een kop koffie, interviews af te nemen met de leukste, interessantste en meest inspirerende artsen van Nederland. Lees op deze pagina alles over de KoffieCo de podcast!

KOFFIECO

In de verschillende podcast afleveringen interviewen wij de medisch specialist in de breedste zin van het woord. Aanvankelijk zijn wij gestart met de artsen die de reguliere vervolgopleidingen binnen de geneeskunde vertegenwoordigen. Dit bleek al snel te kort door de bocht; de medische wereld barst van de enthousiaste onderzoekers, slimme ondernemers en de verdwaalde innovatievelingen, allen met een verfrissende blik op de medische wereld. Genoeg interessante verhalen die verteld moeten worden dachten wij. In onze podcast hopen wij in +/- 45 minuten een eerlijk beeld te kunnen schetsen van de verschillende vakgebieden en initiatieven binnen de medische wereld. 

 

DOEL

Op iedere verjaardag wordt je als geneeskundestudent minstens één keer gevraagd: “Wat voor soort dokter wil jij worden?”. Om ons heen zien en voelen wij dat veel studenten, waaronder wij zelf, nog onzeker zijn over het antwoord op deze vraag. Vaak zijn studenten onvoldoende op de hoogte van de verschillende carrièremogelijkheden binnen de medische sector of daarbuiten. Tijdens de colleges wordt de focus met name gelegd op medisch inhoudelijke kennis maar het beroep zelf komt amper aan bod. De coschappen zijn ter verdieping maar tijdens de coschappen zijn co-assistenten vaak terughoudend om persoonlijke vragen te stellen aan de specialist door onder andere de hiërarchie in het ziekenhuis. Ons doel is om die voelbare afstand tussen de coassistent en specialist te verkleinen en de drempel om vragen te durven stellen te verlagen. Bovendien hopen wij naast geneeskundestudenten ook jonge artsen en medisch geïnteresseerde aan te spreken met ons initiatief. 

WAAROM PODCAST?

Een podcast is toegankelijk voor iedereen en beschikbaar op ieder moment dat het jou uitkomt. Daarnaast zijn podcasts tegenwoordig razend populair en een dynamisch medium om informatie en ervaringen te delen!

KOFFIECO-CONCEPTEN

Inmiddels interviewen wij artsen, zorgverleners en innovatievelingen in het kader van drie verschillende concepten:

DE SPECIALISMEN
De reguliere afleveringen van KoffieCo de podcast focussen zich op de verschillende medische vervolgopleidingen. Specialisten uit allerlei vakgebieden schuiven aan in de studio om hun beroep te vertegenwoordigen. De interviews duren 40 tot 45 minuten, in deze tijd proberen wij een volledig beeld te schetsen van het specialisme maar ook van het persoonlijke verhaal van de specialist.

DE SPECIALS

In de specials worden vakoverstijgende onderwerpen bespreekbaar gemaakt om op deze manier coassistenten, artsen en de medisch geïnteresseerde Nederlander een kijkje te geven van wat er zich op dit moment afspeelt in de medische wereld.

DE OVERDRACHT
In De Overdracht willen wij de mensen in de zorg een platform bieden om de unieke, indrukwekkende, gênante, inspirerende en soms verdrietige gebeurtenissen uit het dagelijkse werk nu en in het verleden te kunnen delen.

 

RUBRIEKEN

In de podcast hebben wij een paar vaste rubrieken die in vele afleveringen een plekje hebben veroverd. Door deze rubrieken kunnen er onverwachte onderwerpen worden aangesneden, nieuwe inzichten worden belicht en het is dé manier om onze gasten nóg beter te leren kennen.


DE CO-TELEFOON
De telefoon in de broekzak van de coassistent of A(N)IOS staat vaak roodgloeiend en nooit gaat hij af op een goed moment. Gedurende het hele interview hebben wij de kans om al onze vragen af te vuren op onze gasten, maar in deze rubriek zijn de luisteraars aan de beurt. Als de co-telefoon rinkelt stellen wij een door één van onze luisteraars ingestuurde vraag. Wij zijn ontzettend blij met jullie input en originele vragen die jullie in kunnen sturen via onze instagram

 


DE SPECIALISTEN PITCH

In het ziekenhuis maken de specialisten de coassistenten en jonge dokters af en toe nerveus met hun moeilijke vragen. In deze rubriek zijn de rollen omgedraaid en krijgen de artsen de kans om hun specialisme zo goed mogelijk uit te dragen. Met de timer op 30 seconden moeten zij pitchen wat hun vak nou zo bijzonder maakt. Zelfs de meest ervaren specialisten komen hier niet zonder blikken of blozen uit!


HET DOKTERS DILEMMA

Om onze gasten nog beter te leren kennen, moeten zij in deze rubriek door ons opgelegde keuzes maken. En ook nu staat de timer weer aan. Waarom? Een snel en intuïtief antwoord is waar wij op mikken waarbij de medisch specialist zich nauwelijks kan verschuilen! In de rubriek is er ruimte voor gepaste brutaliteit. Want je durft toch eigenlijk nooit aan een specialist te vragen of diegene liever op tafel dans of onder de douche zingt? 


WAT ALS…

Deze rubriek is onderdeel van de specials en in het leven geroepen om onze gasten voor het blok te zetten met. Wat als… de persoon in kwestie 1 miljoen euro in zijn/haar schoot geworpen zou krijgen? En, wat als… reïncarnatie bestond? De vragen die wij stellen zijn open en kunnen door iedere gast weer anders worden geïnterpreteerd. Een ludiek antwoord, daar zijn wij naar op zoek!

© 2020 koffiecodepodcast.nl | Alle rechten voorbehouden

KvK: 75018519