#23 Oogheelkunde – Prof. Dr. S.M. Imhof

maart 20, 2020 Door panomabv

Deze arts heeft twee grote liefdes: koffie en het menselijk oog. Barista is zij niet geworden, oogarts gelukkig wel. Volgens Prof. Saskia Imhof is de oogheelkunde echt het allermooiste vak dat er bestaat en dit onderbouwt zij met een paar ijzersterke argumenten: als oogarts opereer je op de vierkante millimeter maar het vak zelf vereist een brede klinische blik. Daarnaast zie je patiënten van 0-100 waarbij zowel diagnostiek als therapie door de oogarts zelf worden uitgevoerd. Je bent betrokken bij de patiënt van begin tot eind en dat is een zeldzaam gegeven binnen de huidige geneeskunde. Iedereen heeft het zich weleens afgevraagd: hoe zou het zijn om blind te zijn? Hoe beangstigend het is om niet meer op dit zintuig te kunnen vertrouwen. Op wie vertrouw je dan? Laat dat nu juist haar boodschap zijn aan de jonge dokter: laat je niet gek maken, probeer naar jezelf te kijken: wat kan ik goed en wat minder? En dan is het een kwestie van vertrouwen op jouw eigen kunnen en kunde. Aflevering 23 van de KoffieCo Podcast staat nu voor jou klaar!