#22 Nucleair Geneeskundige – Prof. Dr. Marnix Lam

maart 20, 2020 Door panomabv

Ook wij bij KoffieCo konden met de naderende kerstdagen en het nieuwe jaar niet achterblijven! Daarom deze extra aflevering voor jullie met dit keer een knallende boodschap voor de Make-A-Wish foundation! En dan hebben wij de gast van deze week nog niet eens benoemd: Prof. Dr. Marnix Lam vertelt boeiend over zijn vakgebied en de minuscule atoombommetjes die als nucleaire wapens worden ingezet om tumoren een lesje te leren. Het is een innovatief vakgebied waar diagnostiek en therapie centraal staan en waarbij een beetje affiniteit met techniek niet misstaat. Echter is deze arts vooral uitgesproken over de menselijke kant van zijn vak, de omgang met en het begeleiden van patiënten is een belangrijk deel van de dagelijkse activiteit van een nucleair geneeskundige en volgens hem sterk onderbelicht. Mocht je een moment hebben tussen de drukke kerstdagen, dan is ook deze aflevering weer het luisteren waard!