#21 Internist-hematoloog – Dr. Rob Fijnheer

maart 20, 2020 Door panomabv

Dr. Rob Fijnheer is Internist-hematoloog in het Meander MC. Deze dokter is aardig in het dikgedrukt en deinst niet terug voor de moeilijke kanten van zijn vak. Wat hij dagelijks doet? Als hematoloog is hij onder andere werkzaam in de oncologie en houdt hij zich bezig met het bestuderen, diagnosticeren en behandelen van afwijkingen van het bloed. In deze aflevering durft hij naar zijn eigen fouten te kijken en blikt hij terug op betekenisvolle gebeurtenissen gedurende zijn loopbaan. Hetgeen waar hij het meeste vreugde uithaalt in zijn vak is het contact met de patiënt, “je moet het echt leuk vinden om met mensen om te gaan”. Dagelijks deelt hij hoopvolle en teleurstellende uitslagen met zijn patiënten maar deze gaan altijd de deur uit met een plan. Een actieplan op maat, want door de verbeterde behandelopties hebben zijn patiënten in toenemende mate daadwerkelijk kans op genezing. Een dankbaar vak waar deze dokter zijn dagelijkse dosis positieve energie uit haalt om iedere ochtend, voor dag en douw, op zijn racefiets te stappen.