#20 Basisarts werkzaam in vluchtelingenkamp – Drs. Sandrine Vollebregt

maart 20, 2020 Door panomabv

Deze week een aflevering gegoten in de vorm van een reportage over de vluchtelingencrisis op het Griekse eiland Samos. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van de ervaringen van Sandrine, een jonge, bevlogen arts die na haar opleiding Geneeskunde besluit haar medische kennis in te zetten op een plek waar het zo hard nodig is. In een kleine kliniek vangt zij dagelijks getraumatiseerde vluchtelingen op en verleent zij medische hulp aan de meer dan 4500 migranten die in en rondom het kamp in containers en tenten opgesloten zitten. Het is een plek waar duizenden mensen, in barre omstandigheden, eindeloos wachten op het verlossende woord. Sandrine neemt ons mee naar het kamp en vertelt, aan de hand van anekdotes over de angst, het verdriet en hoop van haar patiënten. Ben jij benieuwd naar wat je kunt betekenen als basisarts in de hulpverlening in het buitenland? Luister dan nu aflevering 20 van KoffieCo de Podcast.