#19 Special: Rouw – Dr. Casper van Koppenhagen

maart 20, 2020 Door panomabv

In deze speciale aflevering schuift een oude bekende opnieuw aan in de KoffieCo-studio. Inmiddels voelt Dr. Casper van Koppenhagen als dusdanig vertrouwd dat er een moeilijk onderwerp besproken mag en kan worden: ROUW en alles wat daarbij komt kijken. Een alomvattende term en toch voor ieder weer net een beetje anders. Een deskundige vindt hij zichzelf absoluut niet, een ervaringsdeskundige zijn hij en zijn vrouw Laura helaas wel. Aan de hand van passages uit zijn aangrijpende boek: Ik had je gedacht mijn kind, over het verlies van hun twee zonen: Lennard en Simon en het verlies van een intense kinderwens, ontstaat er een gesprek over veerkracht, over wat ROUW voor hem betekent maar ook over hoe om te gaan met verlies in de breedste zin van het woord, als arts én patiënt. In dit dappere interview zou je als arts in spé zomaar een aantal waardevolle lessen kunnen ontdekken.